Turbans Kortrijk

Turbans Kortrijk – Wenst u even geen pruik te dragen ?

Dan hebben wij een zeer uitgebreide keuze in trendy turbans, voorgevormde sjaals, mutjes en petten

Turbans Kortrijk – Het hele jaar door kan u kiezen uit een uitgebreide collectie trendy en seizoensgebonden kleuren en modellen van alle bekende merken.

Ze bieden een uitzonderlijke draagcomfort door het gebruik van natuurlijke, ademende materialen zoals:

  • katoen
  • bamboe
  • linnen
  • zijde

Door hun unieke ontwerp blijven deze turbans & sjaals beter zitten en zorgen ze dat u zich op uw gemak voelt in uw thuisomgeving

Wij helpen u graag om de turbans te kiezen die bij u passen qua kleur en stijl

Ook bij ons te verkrijgen
  • Wenkbrauwpoeder van Christian
  • Hoofdhuidproducten van Mediceuticals
Turbans Kortrijk – Het woord turban is de Europese benaming afgeleid van tulband.

Het woord komt van het Perzische “dullband”. Dull betekent draaien en band is doek. Van oorsprong afkomstig uit het Midden Oosten waar deze hoed de hoofdbedekking was van nomaden en woestijnvolkeren ter bescherming tegen zon en zand.

Uitgewikkeld hebben ze soms lengtes van wel 45 meter. De Ottomaanse sultans droegen er een, maar je kunt eigenlijk zeggen dat mensen overal rond de evenaar doeken om het hoofd gewikkeld hebben en dat op vele plaatsen nog doen. Van Azië tot Afrika en de Carraibische eilanden.

In Suriname is b.v. de Anjisa meegebracht door de slaven uit Afrika. De wijze waarop de doek gevouwen werd en wordt zegt veel over de gevoelens van de drager; wat zij of hij er mee wil uitdrukken: vreugde, verdriet, rouw, vijandschap of liefde.

Ook status en functie spelen een belangrijke rol. Vooral de hoogte is bepalend voor iemands positie.

Door de eeuwen heen is de turban in de Europese mode regelmatig te zien geweest; in de Gothiek, in de Empiretijd, begin 20e eeuw, geïnspireerd door de kostuums in de “Ballets Russes”, in de dertiger jaren gedragen door Greta Garbo.

De Turban beroert in de breedste zin van het woord. In zekere zin ongrijpbaar, altijd individueel.

turbans & hoofddoekjes

Wenst u verdere inlichtingen of wilt u een afspraak maken?

Aarzel dan niet om ons te contacteren

Kom naar onze winkel in Oostende als u in de volgende regio’s zoekt naar pruiken of hoofddoekjes e.d.

 

West-Vlaanderen, Oostende, Brugge, Roeselare, Veurne, Knokke, Blankenberge, Nieuwpoort, Diksmuide, Torhout, Ieper, Roeselare, Kortrijk, Tielt

Turbans West-Vlaanderen Turbans Oostende Turbans Brugge Turbans Roeselare Turbans Veurne Turbans Knokke Turbans Blankenberge Turbans Nieuwpoort Turbans Diksmuide Turbans Torhout Turbans Leffinge